“State of the art” vergadercentrum

SER: Sociaal-Economische Raad 

In opdracht van en in samenwerking met zowel de SER als Heijmans hebben we de complete regeltechniek gemoderniseerd tot een “state of the art” vergadercentrum op de begane grond van de SER.

 

In totaal zijn er 6 vol automatische vergaderzalen opgeleverd, waarvan één zelfs met een deelbare wand.

Waarom je door gebouwautomatisering
kunt besparen en meer effectiviteit kunt behalen?

Stel je voor dat je een ruimte van te voren kunt inboeken om de luchtkwaliteit en het klimaat van de ruimte af te stemmen op de grootte van een groep mensen.
Dat je door slagbomen bij de parkeergarage en een interne toegangspoort al weet dat je gasten in aantocht zijn.
Dat de nieuwe energetische LED DALI verlichting en zonwering zich automatisch aanzetten en instellen op het type event, waardoor een eventuele scherm presentatie zichtbaarder wordt en tegelijkertijd een optimaal verlichtingsplan behoudt waardoor iedereen nog wel zijn of haar eigen aantekeningen kan lezen.
En dat de ruimte doormiddel van detectie sensoren en lokale Priva tablets gemanaged kan worden op afwijkende groeps aantallen en het eerder afbreken of verlengen van besprekingen.

Stel je dan eens voor hoeveel je zou kunnen besparen op verlichting, verwarming, koeling en CO2?

Met kennis van alle verschillende gebouwautomatisering heeft PMDK samen met Heijmans het advies en de uitvoering gedaan voor het vergadercentrum van de SER.  Samen werkten wij aan:

  • DALI verlichting systemen
  • KNX systemen (o.a. slagbomen, toegangscontrole, algemene verlichting)
  • Aanwezigheidsdetectie
  • Klimaat installaties
  • CO2 regeling
  • Totale automatisering doormiddel van Priva GBS & Priva Cloud

Door alle verschillende smart building oplossingen aan elkaar te verbinden zijn de vergader ruimtes van prima functionerend naar “state of the art” gegaan.

Zo maken we
“state of the art vergaderen” mogelijk.

gebouwautomatisering via priva tablet

Centrale regelpanelen, op receptie niveau en ter plaatse

Hands-on of met vooruitziende blik ruimtes optimaliseren voor bijeenkomsten. Ook zijn er diverse presets ingesteld zoals een scene voor optimale camera opnames in de ruimte.

Smart CO2 en klimaat management

Een gezond werkklimaat begint met zuurstof en schone lucht. Daarnaast bepaald de temperatuur het functioneren. En dat allemaal door persoon detectie in de ruimte.

Slimme verlichting en zonwering

Scherm aan, spot uit en zonlicht afschermen. Rustiger voor het oog en focus. Intuïtief of stuurbaar, totaal LED energetisch verlichtingsmanagement.

Verzorging van bekabeling en systemen

Zoveel gebouw technologie, het merken maar niet zien. Dat komt mede door de ervaring van onze monteurs en software specialisten. PMDK is hierin totaal ontzorger.

Waarom de Priva oplossing van PMDK een sleutel heeft in dit
turn key project?

Deze “out of the box” opdracht omvatte het turn key vervangen van de complete regeltechniek.
Zo verving PMDK plafond panelen, legden wij bekabeling aan en programmeerden we het DALI verlichting systeem. Door onze koppeling van DALI met bestaande KNX systemen (o.a. slagbomen, toegangscontrole, algemene loop verlichting en buitenverlichting), aanwezigheidsdetectie en klimaatinstallaties kunnen we dit samenvoegen in Priva.

Het Priva GBS systeem inclusief additionele Priva Cloud oplossingen is zo gemodelleerd dat besparingen en effectiviteit behaalt worden.

De gehele installatie is tot volle tevredenheid functioneel in bedrijf genomen.

De totale gebouw automatisering oplossingen van PMDK

Bent u opzoek naar een partner voor het inrichten van gebouwautomatisering?
PMDK ontzorgt vanaf advies tot oplevering.

Over de SER

De Sociaal-Economische Raad (SER) is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaal-economische vraagstukken. In de SER werken ondernemers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen. De SER streeft naar maatschappelijke welvaart voor iedereen.

Opdrachtgever:
SER en Heijmans